Gemiddelde beoordeling:
5.0/5
Gebaseerd op 67 beoordelingen
5.0/5

Vensterbank over bestaande vensterbank plaatsen

Wilt u uw huidige vensterbank vervangen, maar ziet u het niet zitten om deze eerst te demonteren? Dan kunt u er voor kiezen om een nieuwe vensterbank over uw bestaande vensterbank te plaatsen. Dit is een stuk eenvoudiger en zorgt voor een resultaat dat net zo mooi is als wanneer u de vensterbank vervangt.

Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen?

Heeft u een vraag over onze producten of over het bestellen? Neem contact met ons op!

Vensterbank over vensterbank: een goede keus?

Er zijn diverse goede redenen om een nieuwe vensterbank over een bestaande vensterbank te plaatsen. Niet alleen omdat dit gemakkelijk is, maar ook omdat dit beschadigingen tijdens het sloopwerk voorkomt.

Zo zien we in de praktijk nogal eens dat mensen proberen om een tegelvensterbank te slopen, maar dat deze vervolgens afbreekt en moeilijk in z’n geheel te verwijderen is. In zo’n geval is het vaak beter een overzet vensterbank aan te schaffen en deze over de bestaande vensterbank te plaatsen.

Vensterbank over bestaande vensterbank plaatsen in 5 stappen

Wanneer u ervoor kiest om uw nieuwe vensterbank over uw bestaande vensterbank te plaatsen, moet u op een aantal zaken letten. Welke zaken dat zijn, staat hieronder stapsgewijs hieronder uitgelegd.

 

Stap 1. Kies altijd voor een overzet vensterbank

Mensen maken nogal eens de fout om een reguliere vensterbank te kopen en deze over hun bestaande vensterbank te monteren. Het gevolg is dat de oude vensterbank nog steeds zichtbaar is. Dat komt omdat een reguliere vensterbank geen rand heeft die de oude vensterbank bedekt. Het is daarom verstandig om altijd voor een overzet vensterbank te kiezen.

 

Stap 2. Kies een type vensterbank dat bij u past

Bij De Vensterbanken Specialist bieden we u een ruim assortiment aan diverse soorten vensterbanken. Deze zijn alle op maat voor u gemaakt en zijn vervaardigd vanuit duurzame houtsoorten. In onze webshop vindt u onder meer eiken vensterbanken, steigerhouten vensterbanken, boomstam vensterbanken en wagondeel vensterbanken.

 

Stap 3. Zorg dat uw nieuwe vensterbank de juiste maat heeft

Maatwerk is essentieel wanneer u uw nieuwe vensterbank over de oude vensterbank wilt bevestigen. Zorg dus dat u vooraf goed meet hoe groot de vensterbank moet worden. Wij raden u aan de afmetingen af te tekenen op het paneel. Kijk daarbij naar zowel de breedte, de hoogte als de diepte. Idealiter gebruikt u hiervoor een meetlint, meetstok of profielmal. Gebruikt u een profielmal? Dan kunt u deze tegen het kozijn drukken en de maat opnemen.

Komt u er niet uit? Vraag ons dan vrijblijvend om hulp. We denken graag met u mee over het maken van de juiste keuze. Omdat wij een ambachtelijk bedrijf zijn, kunnen wij aan al uw maatwerkwensen voldoen. Ook wanneer u zoekt naar een extra lange vensterbank, een brede vensterbank pf een dunne vensterbank.

 

Stap 4. Bevestig uw nieuwe vensterbank met kit op de oude vensterbank

Kit is de beste manier om uw nieuwe vensterbank te laten hechten op de oude vensterbank. U bereikt dit door een flinke hoeveelheid kit te gebruiken, de nieuwe vensterbank erop te leggen en deze enige tijd aan te drukken. Gebruik voldoende kit, maar ook weer niet teveel. Eventuele kitranden kunt u met een doekje verwijderen. Zo blijft het oppervlak netjes schoon en is de kit achteraf niet zichtbaar.

 

Stap 5. Geef de kit voldoende tijd om te drogen

Kit droogt relatief snel, zeker wanneer u een vensterbank over een vensterbank plaatst, maar toch is het verstandig de vensterbank enkele uren te ontzien. Zo krijgt de kit rustig de tijd om te drogen en weet u zeker dat de overzet vensterbank stevig genoeg is bevestigd.

Vensterbank vervangen zonder gedoe? Kies dan voor een overzet vensterbank. Deze kunt u eenvoudig over uw huidige vensterbank heen plaatsen en vastmaken met kit. Wilt u daar meer over weten? Lees dan onze pagina over de overzet vensterbank.

Behandelen

De transparante matte beschermende lak beschermd het hout tegen vocht en uv-straling. De lak veranderd niets aan de kleur van het hout, maar dient puur ter bescherming.

LET OP! De lak kan er voor zorgen dat de kleur van de vensterbank donkerder wordt. Daarbij kan behandelen i.c.m. borstelen een wat doffere uitstraling geven.

Behandelen

De transparante matte beschermende lak beschermd het hout tegen vocht en uv-straling. De lak veranderd niets aan de kleur van het hout, maar dient puur ter bescherming.

LET OP! De lak kan er voor zorgen dat de kleur van de
vensterbank donkerder/bruiner wordt.

Behandelen

De transparante matte beschermende lak beschermd het hout tegen vocht en uv-straling. De lak veranderd niets aan de kleur van het hout, maar dient puur ter bescherming.

Borstelen

Borstelen (ook wel verouderen) wil zeggen dat de houtstructuur meer open gaat staan, waardoor er een mooi diepte effect ontstaat in het hout. Het hout wordt hierdoor ruwer/robuuster.

LET OP! Hout is een natuurproduct, wat maakt dat borstelen niet altijd hetzelfde effect garandeert