Gemiddelde beoordeling:
5.0/5
Gebaseerd op 67 beoordelingen
5.0/5

Overzet vensterbank op maat kopen?

Bij De Vensterbanken Specialist vindt u ambachtelijke houten overzet vensterbanken die geheel voor u op maat worden gemaakt. Meer weten? Lees hieronder verder en bekijk onze vijf aanbevelingen.

Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen?

Heeft u een vraag over onze producten of over het bestellen? Neem contact met ons op!

Overzet vensterbank: onze 5 aanbevelingen

Wanneer u een overzet vensterbank voor binnen wilt aanschaffen, heeft u de keuze uit verschillende soorten vensterbanken. Zo kunt u kiezen voor een product met een industriële uitstraling, maar ook voor een product met een landelijke uitstraling.

Het is daarbij belangrijk om te letten op de stijl van uw woning en uw interieur, alsook op uw persoonlijke voorkeuren. Zo kiezen sommige mensen voor een eenvoudige MDF vensterbank of stenen vensterbank, terwijl anderen liever gaan voor een stijlvolle vensterbank van eikenhout, wagondelen, spoorbielzen of boomstamhout.

Benieuwd welke keuzes De Vensterbanken Specialist u aanraadt? U vindt onze 5 aanbevelingen voor een overzet vensterbank hieronder.

 

1. Eiken overzet vensterbank

Een overzet vensterbank van eikenhout is ideaal als u van échte kwaliteit houdt. De eiken vensterbank heeft een zacht en warm karakter en oogt chic in elke woning. Een groot voordeel van de eiken overzet vensterbank is dat deze in elke interieurstijl past. Ongeacht of u landelijk, modern of tijdloos woont.

Bekijk de eiken vensterbanken nu in onze webshop en laat u inspireren.

Rustiek eiken vensterbank

 

2. Wagondeel overzet vensterbank

Zoekt u een vensterbank die gemaakt is van oude wagondelen die jarenlang dienst hebben gedaan in het openbaar vervoer? Bij De Vensterbanken Specialist zien we de populariteit van dit type vensterbank sterk toenemen. En dat is niet voor niets, want met een wagondeel product kiest u voor een overzet vensterbank met een unieke stijl. Nieuwsgierig geworden?

Bekijk de wagondeel vensterbanken in ons assortiment.

Oud eiken vensterbank (wagondeel)

 

3. Boomstam overzet vensterbank

Stevig, robuust en voorzien van een natuurlijke gevormde boomstamrand. De boomstam vensterbank is een echte eye-catcher in uw woning. Dankzij het speelse karakter van deze houten overzet vensterbank voorkomt u dat uw huis saai of klinisch wordt. Een goede keuze wanneer u een niet al te strakke inrichting hebt, maar ook erg leuk om uw strakke inrichting van een speels randje te voorzien.

Bekijk onze boomstam vensterbanken in de webshop.

Boomstam vensterbank

 

4. Steigerhouten overzet vensterbank

Steigerhout is al jaren onverminderd populair in Nederland. Wat begon met tuinmeubelen, groeide al gauw uit naar meubels voor in huis. Inmiddels is steigerhout ook een geliefde keus om de vensters van het raam mee te bekleden. Kiest u voor een steigerhouten overzet vensterbank? Dan kiest u voor een karakteristieke vensterbank die uw woning van een stevig volume voorziet.

Bekijk onze steigerhouten vensterbanken in het assortiment.

Steigerhouten vensterbank

5. Canadese overzet vensterbank

Onze Canadese vensterbanken zijn vervaardigd uit grenenhout van eeuwenoude vloeren in boerenschuren in Canada. De planken hebben nog een authentiek zaagpatroon. Dit levert u een product op dat niet alleen 100% natuurlijk is, maar ook een heel bijzondere geschiedenis heeft. En het grote voordeel: deze overzet vensterbanken passen bij vrijwel elke interieurstijl.

Bekijk de Canadese vensterbanken in ons assortiment.

Vensterbank - Canadees hout

 

Overzet vensterbanken op maat: vraag ons om advies

Een overzet vensterbank van massief hout is een uitstekende keuze voor in uw woning of op kantoor. U kunt uw maatwerk verzoeken doorgeven op de productpagina waar u bestelt, maar u kunt ook altijd contact met ons opnemen via via telefoone-mail of WhatsApp.

Wat is een overzet vensterbank precies?

Een overzet vensterbank is bedoeld om over uw oude vensterbank heen te plaatsen. Om te voorkomen dat de oude vensterbank zichtbaar blijft, zijn onze overzetvensterbanken voorzien van een brede rand. Het is heel eenvoudig om uw overzet vensterbank over uw huidige vensterbank te plaatsen. Dit kunt u doen met speciale montagekit. Door de kit goed te laten drogen, zal deze gemakkelijk hechten en laat de houten vensterbank niet los. Een overzet vensterbank wordt ook wel een vensterbank met rand genoemd.

4 redenen om voor een overzet vensterbank op maat te kiezen

Er zijn verschillende redenen om te kiezen voor een overzet vensterbank op maat. De redenen die wij het vaakst van onze klanten horen, zijn als volgt:

➡️ De bestaande vensterbank is beschadigd of door de jaren heen verkleurd of minder mooi geworden.

➡️ De bestaande vensterbank is nog prima, maar er is behoefte aan een vensterbank in een nieuwe stijl of van een betere kwaliteit. Zo kan er behoefte zijn aan een dunne overzet vensterbank, of juist een dikker exemplaar.

➡️ Een overzet vensterbank is eenvoudiger te monteren dan wanneer de oude vensterbank eerst moet worden weggehaald. Dit geldt vooral wanneer uw huidige vensterbank gemaakt is van tegels. Deze breken gemakkelijk af wanneer u die probeert te verwijderen. Dit maakt het plaatsen van een nieuwe vensterbank onnodig lastig, waardoor een overzet vensterbank een betere keuze is.

➡️ De oude vensterbank mag niet verwijderd worden, omdat deze bijvoorbeeld eigendom is van de woningbouwvereniging. In zo’n geval is het plaatsen van een overzetvensterbank een goede optie. Deze kan in een later stadium immers weer verwijderd worden.

 

Kiest u voor De Vensterbanken Specialist? Dan kiest u voor een eerlijke prijs, gratis verzending vanaf 100 euro, persoonlijke aflevering bij u op locatie én ambachtelijk maatwerk vanuit onze werkplaats in Goudswaard.

Behandelen

De transparante matte beschermende lak beschermd het hout tegen vocht en uv-straling. De lak veranderd niets aan de kleur van het hout, maar dient puur ter bescherming.

LET OP! De lak kan er voor zorgen dat de kleur van de vensterbank donkerder wordt. Daarbij kan behandelen i.c.m. borstelen een wat doffere uitstraling geven.

Behandelen

De transparante matte beschermende lak beschermd het hout tegen vocht en uv-straling. De lak veranderd niets aan de kleur van het hout, maar dient puur ter bescherming.

LET OP! De lak kan er voor zorgen dat de kleur van de
vensterbank donkerder/bruiner wordt.

Behandelen

De transparante matte beschermende lak beschermd het hout tegen vocht en uv-straling. De lak veranderd niets aan de kleur van het hout, maar dient puur ter bescherming.

Borstelen

Borstelen (ook wel verouderen) wil zeggen dat de houtstructuur meer open gaat staan, waardoor er een mooi diepte effect ontstaat in het hout. Het hout wordt hierdoor ruwer/robuuster.

LET OP! Hout is een natuurproduct, wat maakt dat borstelen niet altijd hetzelfde effect garandeert