Gemiddelde beoordeling:
5.0/5
Gebaseerd op 66 beoordelingen
5.0/5

4 soorten vensterbanken voor binnen: klassiek en modern

Welke soorten vensterbanken zijn er voor in uw woning of kantoorruimte? Op deze pagina geven we u diverse voorbeelden van duurzame massief houten vensterbanken. Zo ontdekt u de unieke voordelen van onder meer een industriële, landelijke, moderne of klassieke vensterbank.

Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen?

Heeft u een vraag over onze producten of over het bestellen? Neem contact met ons op!

Welke soorten vensterbanken zijn er?

Twijfelt u welke soorten vensterbanken bij uw inrichting passen? Dan helpen we u graag verder met advies. Bij De Vensterbanken Specialist leveren we houten vensterbank op maat. Dat doen we tegen een aantrekkelijke prijs en met de best denkbare persoonlijke service. Hieronder vindt u een overzicht van de populairste vensterbanken voor binnen. Zo kunt u eenvoudig kiezen welk type vensterbank bij uw inrichting past.

1. Eiken vensterbanken

Wilt u een vensterbank bestellen die bij elk interieur past en toch onderscheidend en in het oog springend is? Dan is een eiken vensterbank voor binnen uw beste keuze. Eikenhouten vensterbanken zijn enorm populair op dit moment en dat is niet voor niets. Hieronder ontdekt u de belangrijkste voordelen van dit type.

Voordeel 1. Past bij elk interieur
Onze klanten zijn het allemaal over één ding eens: een eiken vensterbank voor binnen past bij elk interieur. Dat komt omdat het hout een relatief neutrale kleur heeft. In de lijst hieronder ontdekt u wat per interieurstijl de meerwaarde is van een eikenhouten vensterbank.

  • In een industriële inrichting brengt een eiken vensterbank warmte en sfeer aan (zeker wanneer u veel zwarttinten heeft)
  • In een landelijke inrichting complementeert een eiken vensterbank het interieur
  • In een moderne inrichting zorgt een eiken vensterbank voor een klassieke touch
  • In een klassieke inrichting zorgt een eiken vensterbank voor extra sfeer en elan

Voordeel 2. Rustiek en natuurlijk karakter
Eikenhout is een prachtige houtsoort met natuurlijke nerven en knoesten. Hierdoor krijgen uw vensters een rustiek en natuurlijk karakter. Dankzij het gewerkte hout oogst de vensterbank slank, maar tegelijkertijd robuust. Dit is vooral voordelig wanneer u op zoek bent naar een klassieke vensterbank.

Voordeel 3. Eenvoudig te reinigen
Een eiken vensterbank is eenvoudig met een doekje af te nemen. Dat komt omdat het hout bewerkt is en glad is gemaakt alvorens het bij u op locatie wordt geleverd. U weet hierdoor zeker dat uw vensterbank tijdens uw wekelijkse schoonmaak geen extra tijd of moeite vergt. Wel raden we u aan om een onderzetter te gebruiken wanneer u de vensterbank als ‘bijzettafel’ gebruikt terwijl u op de bank zit. Zo weet u zeker dat er geen kringen of beschadigingen ontstaan.

Voordeel 4. Betaalbaar en snel geleverd
Bij De Vensterbanken Specialist werken we met zeer voordelige prijzen. Dat doen we bewust. We willen namelijk dat onze vensterbanken voor iedereen betaalbaar zijn. Ook leveren wij uw maatwerk verzoek op vlotte wijze. We komen deze zelfs persoonlijk bij u afleveren. Daardoor hoeft u nooit lang te wachten op uw bestelling. (Ook als u een smalle vensterbank kiest, is een eiken exemplaar een goede keuze.)

 

Bekijk onze eiken vensterbanken >

 

2. Boomstam vensterbank

Zoekt u een natuurlijke en robuuste vensterbank die gemaakt is van boomstamrand? Dan beschikt De Vensterbanken Specialist over het duurzame aanbod dat u zoekt. Ontdek hieronder de belangrijkste voordelen van boomstam vensterbanken voor binnen en laat u inspireren door dit type vensterbank.

Voordeel 1. Puur natuur in uw woonkamer
Een boomstam vensterbank wordt ook wel een boomstamrand vensterbank genoemd en staat bekend om diens unieke en onderscheidende uiterlijk. Vooral de randen van de vensterbank zijn uniek om te zijn. Deze zijn niet egaal en recht, maar vaak enigszins golvend of voorzien van een ander reliëf. Hierdoor ziet u de natuur moeiteloos terug in uw inrichting.

Voordeel 2. Onderscheidend, maar universeel
Hoewel dit type vensterbank zeer onderscheidend en uniek is, is de stijl universeel toepasbaar in elke inrichting. Denk aan modern, industrieel, landelijk, scandi, bohemian of welke andere interieurstijl u ook kunt bedenken.

Voordeel 3. Geschikt voor alle kamers in uw woning
Of u nu een boomstam vensterbank in de woonkamer, slaapkamer, badkamer, kantoor of op het toilet wilt: dit type vensterbank past in elke kamer van uw huis. ook op een babykamer of kinderkamer kan dit type vensterbank erg mooi zijn. U kunt er uiteraard ook voor kiezen dit type hout te gebruiken als wandplank. Hier kunt u bijvoorbeeld boeken of toiletspullen op plaatsen.

 

Bekijk onze boomstam vensterbanken >

 

3. Steigerhouten vensterbank

Een andere zeer duurzame en karakteristieke keuze, is de steigerhouten vensterbank. Steigerhout is al jaren onverminderd populair als tuinmeubel, binnenmeubel, wandplank of vensterbank. Ook bij

De Vensterbanken Specialist merken we dat hier vanuit de consument veel vraag naar is. Van alle soorten vensterbanken is de steigerhouten variant niet voor niets een van de meest geliefde. Zoekt u een robuuste en moderne vensterbank voor binnen? Dan is steigerhout een keus waar u geen spijt van krijgt.

Voordeel 1. Duurzame en verantwoorde keus
Waar steigerhout vroeger werd afgedankt, krijgt het tegenwoordig een tweede leven. Daar kunt u als consument aan bijdragen door een steigerhouten vensterbank aan te schaffen. Het steigerhout waar onze vensterbank van zijn gemaakt, komen daadwerkelijk van de bouwplaats af.

Voordeel 2. Robuust en doorleeft karakter
Het steigerhout van onze vensterbanken heeft jarenlang dienst gedaan in de bouw. Honderden bouwvakkers hebben hier overheen gelopen en noeste arbeid verricht. Vele woningen zijn gebouwd terwijl dit hout ondersteuning bood aan de professionals op de bouwplaats.

Het hout krijgt hierdoor een doorleefde en robuuste uitstraling dat uw inrichting van karakter voorziet. Een vensterbank met een mooie en unieke arbeidsgeschiedenis.

Voordeel 3. Maatwerk tegen een eerlijke prijs
De Vensterbanken Specialist staat bij klanten bekend om twee dingen: uitstekende maatwerkmogelijkheden én een goede prijs-kwaliteitverhouding. Ook aan u garanderen wij deze servicevoorwaarden.

Wij leveren uw steigerhouten vensterbanken tegen een eerlijke en aantrekkelijke prijs. Boven de 100 euro is de bezorging zelfs gratis. Uiteraard bezorgen we de vensterbanken persoonlijk bij u op locatie. Persoonlijk contact is voor ons namelijk erg belangrijk. Daar halen we plezier, energie en motivatie uit.

 

Bekijk onze steigerhout vensterbanken >

 

4. Wagondeel vensterbank

Een blikvanger voor mensen met lef. Dat is de beste omschrijving voor de unieke wagondeel vensterbanken in ons assortiment. Deze klassieke vensterbanken komen daadwerkelijk van oude treinwagons en hebben een uitstraling waar u niet omheen kunt. Een soort vensterbank waar u uw huis karakter mee geeft.

Voordeel 1. Een echte blikvanger
Als u op zoek bent naar een echte blikvanger in uw woning, dan is de wagondeel vensterbank een keuze waar u geen spijt van krijgt. Dat komt omdat dit hout dankzij de rijke geschiedenis ervan vol naven en scheuren zit. De donkere, robuuste kleur van de vensterbank zorgt dat uw woonkamer een totaal ander uiterlijk krijgt. Ideaal wanneer u uw woning van nieuw elan wilt voorzien.

Voordeel 2. Vensterbank met een bijzondere historie
Jawel, deze vensterbanken zijn daadwerkelijk gemaakt van oude wagondelen. Ze komen namelijk voort uit hout dat vele jaren is gebruikt in oude treinwagons. Dat is terug te zien in het uiterlijk, maar ook in de sfeervolle uitstraling van dit product. Met wagondeel vensterbanken haalt u een uniek stukje geschiedenis in huis. Wie wilt dat nu niet?

Voordeel 3. Maatwerk is mogelijk bij De Vensterbanken Specialist
Omdat wagondeel vensterbanken voor binnen niet eenvoudig zelf op maat te maken zijn, kunt u ons vragen om u daarbij te ondersteunen. Wij maken de vensterbank graag voor u op maat en doen dat in onze professionele werkplaats in Oud-Beijerland. U kunt de door u gewenste maten doorgeven in de webshop of ons contacteren via de contactpagina.

 

Bekijk onze wagondeel vensterbanken >

Behandelen

De transparante matte beschermende lak beschermd het hout tegen vocht en uv-straling. De lak veranderd niets aan de kleur van het hout, maar dient puur ter bescherming.

LET OP! De lak kan er voor zorgen dat de kleur van de vensterbank donkerder wordt. Daarbij kan behandelen i.c.m. borstelen een wat doffere uitstraling geven.

Behandelen

De transparante matte beschermende lak beschermd het hout tegen vocht en uv-straling. De lak veranderd niets aan de kleur van het hout, maar dient puur ter bescherming.

LET OP! De lak kan er voor zorgen dat de kleur van de
vensterbank donkerder/bruiner wordt.

Behandelen

De transparante matte beschermende lak beschermd het hout tegen vocht en uv-straling. De lak veranderd niets aan de kleur van het hout, maar dient puur ter bescherming.

Borstelen

Borstelen (ook wel verouderen) wil zeggen dat de houtstructuur meer open gaat staan, waardoor er een mooi diepte effect ontstaat in het hout. Het hout wordt hierdoor ruwer/robuuster.

LET OP! Hout is een natuurproduct, wat maakt dat borstelen niet altijd hetzelfde effect garandeert