Gemiddelde beoordeling:
5.0/5
Gebaseerd op 67 beoordelingen
5.0/5

Op zondag is het niet mogelijk om te bestellen. We zien u graag op een andere dag terug!

Vensterbank in de badkamer: onze 5 gouden tips

Op zoek naar een houten vensterbank voor in de badkamer? Dan maakt u een goede keuze. De badkamer is voor steeds meer mensen een ruimte die niet alleen functioneel moet zijn, maar ook uitstraling moet hebben. Niet voor niets worden honingraat tegels, zwarte kranen en koperen elementen steeds populairder.

Een stijlvolle vensterbank draagt hieraan bij en zorgt dat uw badkamer van nog meer sfeer wordt voorzien. Op deze pagina vindt u 5 waardevolle tips voor het kiezen van de juiste vensterbank voor in uw badkamer.

Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen?

Heeft u een vraag over onze producten of over het bestellen? Neem contact met ons op!

Vensterbank badkamer: waar moet u op letten?

Wanneer u een vensterbank aanschaft voor in de badkamer, is het belangrijk om op een aantal zaken te letten. Denk daarbij aan de stijl die overeen moet komen met de rest van de badkamer, maar ook aan het gebruik van de juiste materialen en de omvang van de vensterbank. Zo is een smalle vensterbank vaak de betere keuze in een badkamer.

Sommige vensterbanken kunnen bijvoorbeeld slecht tegen vocht en water, waardoor ze niet geschikt zijn om in een doucheruimte te monteren. Andere vensterbanken zijn prima in een vochtige omgeving te plaatsen, maar hebben niet de juiste dikte of lengte. Hieronder vindt u onze 5 tips voor het kiezen van de perfecte vensterbank voor in de badkamer.

Kiest u voor De Vensterbanken Specialist? Dan kiest u voor een lage prijs, gratis verzending vanaf 100 euro, persoonlijke aflevering bij u op locatie én ambachtelijk maatwerk vanuit onze werkplaats in Goudswaard.

5 tips voor de perfecte vensterbank in de badkamer

1. Kies een vensterbank die past bij het interieur van uw badkamer

Elke badkamer is uniek. En daar hoort een bijpassende vensterbank bij. Kijk daarom goed wat de stijl is van uw badkamer en bepaal aan de hand daarvan welke soort vensterbank bij uw sanitair past. Heeft u een badkamer met een robuuste en industriële uitstraling? Dan kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een wagondeel vensterbank. Is uw badkamer juist wat chiquer of landelijker? Dan is een eiken vensterbank de beste keuze.

2. Kies een vensterbank die bestand is tegen een vochtige omgeving

Niet alle vensterbanken zijn geschikt om in een vochtige omgeving te plaatsen. In de meeste badkamers wordt een vensterbank niet daadwerkelijk nat, maar krijgt die wel te maken met kleine vochtdruppeltjes in de atmosfeer. Dat komt omdat er tijdens het douchen stoom vrijkomt. Die stoom zorgt ervoor dat het hout van de vensterbank vochtig wordt. Dit kan ten koste gaan van de kwaliteit van het hout.

Om dit te voorkomen, is het verstandig om voor de aanschaf van uw vensterbank even contact op te nemen met de verkoper. Die kan u vervolgens vertellen welke vensterbanken geschikt zijn om in een vochtige omgeving te plaatsen. Sommige houtsoorten zijn bijvoorbeeld bewerkt, zodat ze vochtbestendig zijn. Wilt u hier meer over weten? De Vensterbanken Specialist staat u graag te woord tijdens een vrijblijvend adviesgesprek.

3. Voorkom een miskoop en kies voor een vensterbank op maat

Wilt u zeker weten dat vensterbank precies bij uw badkamer past, dan kunt u het beste kiezen voor een échte maatwerk vensterbank. U bepaalt dan zelf hoe dik de vensterbank wordt, welke materialen er worden gebruikt en of er oortjes uitgezaagd moeten worden. Bij De Vensterbanken Specialist raden we onze klanten altijd aan om voor een houten vensterbank op maat te kiezen. Daarom bieden wij in onze webshop een zeer ruim assortiment aan diktes en lengtes én heeft u de vrijheid om te kiezen welke vorm van maatwerk bij uw badkamer past.

Natuurlijk kunt u ook een goedkope overzet vensterbank op maat laten zagen bij de bouwmarkt. Onze ervaring is echter dat dit zich niet terugverdient. Uw badkamer mist hierdoor sfeer en eigenheid en dat is zonde van uw verder zo mooie inrichting.

Bij De Vensterbanken Specialist leveren we écht ambachtelijk hout en dat doen we tegen een zeer competitieve prijs. Voor kleinere badkamers kunnen wij ook zeer dunne vensterbanken leveren.

4. Kies voor een ambachtelijk bedrijf (en niet voor een ‘dozenschuiver’)

Sinds de opkomst van webshops zijn er steeds meer ‘dozenschuivers’ op de markt. Dit zijn handelaars die een webshop hebben en producten verhandelen waar ze eigenlijk geen verstand van hebben. Het draait hen puur om het geld. Ook bij vensterbanken zie je dit veel gebeuren. En dat is zonde, want een zogenaamde dozenschuiver begrijpt vaak niet wat u écht nodig heeft en kan u daarom niet helpen bij maatwerkverzoeken.

Dit is een van de redenen dat De Vensterbanken Specialist zich profileert als een ambachtelijk familiebedrijf. Wij zijn daadwerkelijk gespecialiseerd in hout en weten alles over de juiste vensterbank voor uw interieur.

Door te kiezen voor een ambachtelijk bedrijf, weet u zeker dat u een vensterbank krijgt van hoogwaardig materiaal. Wist u bijvoorbeeld dat onze wagondeel vensterbanken afkomstig zijn van historische treinwagons? Dit soort excentrieke materialen vindt u alleen bij een bedrijf dat echte ambacht levert en hier een passie voor heeft.

5. Vraag om professioneel advies, zodat u altijd de juiste keuze maakt

Wij zijn trots om te vermelden dat wij uit tientallen reviews een vijfsterrenscore behalen in Google. Dit is niet alleen te danken aan onze scherpe prijzen, maar ook aan onze service en ons klantgerichte advies.

Wij vinden het belangrijk om u als klant te ondersteunen in uw keuze. Dat doen we door u tips te geven, aankoopadvies te verzorgen en uitgebreid maatwerk te bieden. Benieuwd naar onze reviews? Die kunt kunt u hier terugvinden.

Liever meteen contact opnemen? Dat kan via ons contactformulier.

Behandelen

De transparante matte beschermende lak beschermd het hout tegen vocht en uv-straling. De lak veranderd niets aan de kleur van het hout, maar dient puur ter bescherming.

LET OP! De lak kan er voor zorgen dat de kleur van de vensterbank donkerder wordt. Daarbij kan behandelen i.c.m. borstelen een wat doffere uitstraling geven.

Behandelen

De transparante matte beschermende lak beschermd het hout tegen vocht en uv-straling. De lak veranderd niets aan de kleur van het hout, maar dient puur ter bescherming.

LET OP! De lak kan er voor zorgen dat de kleur van de
vensterbank donkerder/bruiner wordt.

Behandelen

De transparante matte beschermende lak beschermd het hout tegen vocht en uv-straling. De lak veranderd niets aan de kleur van het hout, maar dient puur ter bescherming.

Borstelen

Borstelen (ook wel verouderen) wil zeggen dat de houtstructuur meer open gaat staan, waardoor er een mooi diepte effect ontstaat in het hout. Het hout wordt hierdoor ruwer/robuuster.

LET OP! Hout is een natuurproduct, wat maakt dat borstelen niet altijd hetzelfde effect garandeert