Gemiddelde beoordeling:
5.0/5
Gebaseerd op 67 beoordelingen
5.0/5

Houten vensterbank op maat bestellen?

Zoekt u een houten vensterbank op maat? De Vensterbanken Specialist levert ambachtelijke hardhouten vensterbanken tegen een aantrekkelijke prijs. Bekijk hieronder welke maten er beschikbaar zijn en welke soorten vensterbanken u in ons assortiment kunt vinden.

Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen?

Heeft u een vraag over onze producten of over het bestellen? Neem contact met ons op!

Welke maat zoekt u voor uw houten vensterbank?

De Vensterbanken Specialist levert vensterbanken in diverse maten en soorten, waaronder rechte vensterbanken, boomstam vensterbanken, wagondeel vensterbanken en steigerhout vensterbanken. Wij beschikken over standaardmaten, maar leveren ook maatwerk vensterbanken. Zo kunt u bij ons ook terecht voor extra lange vensterbanken, dunne vensterbanken en vensterbanken in specifieke breedtes, zoals 15 cm.

Bij De Vensterbanken Specialist is de klant nog ouderwets koning. Zo profiteert u van gratis verzending in heel Nederland en Vlaanderen (m.u.v. de Waddeneilanden). Dat geldt voor onze houten vensterbanken op maat, maar ook voor diverse andere producten, waaronder wandplanken. Ook geven we u graag advies over het vervangen van uw huidige vensterbank.

Eikenhouten vensterbanken op maat: dit zijn de afmetingen

Zoekt u een hardhouten vensterbank van eikenhout? Dan kiest u voor een duurzaam en karakteristiek product waar u een leven lang plezier van heeft. Vensterbanken in rustiek eiken zijn te combineren met vrijwel alle interieurstijlen en komen in elke ruimte tot hun recht. Dat geldt voor uw huiskamer, maar ook voor uw badkamer en de kamers waar u slaapt, werkt en recreëert.

Beschikbare diktes

Wij leveren houten vensterbanken in de volgende diktes.

  • 18 mm
  • 23 mm
  • 30 mm
  • 40 mm

Beschikbare dieptes

Per dikte zijn deze houten vensterbanken beschikbaar in diverse dieptematen:

  • t/m 16 cm
  • t/m 20 cm
  • t/m 25 cm
  • t/m 30 cm
  • t/m 35 cm
  • t/m 40 cm

 

Houten vensterbank kopen: onze 5 aanbevelingen

Hieronder vindt u onze vijf aanbevelingen voor een maatwerk houten vensterbank. Deze zijn geschikt voor thuis, maar zeker ook voor op kantoor.

1. Eiken vensterbank op maat

Zoekt u een vensterbank met een warme uitstraling en prachtige knoesten en scheuren in het hout? Dan is een eiken vensterbank uw beste keuze. Dit type vensterbank past bij elke inrichting, ongeacht of u een landelijk, modern of industrieel interieur heeft. Ook in landelijke woningen is de eiken vensterbank een goede keus.

Bestel uw eiken vensterbank in de webshop.

Rustiek eiken vensterbank

2. Wagondeel vensterbank op maat

Wagondeel vensterbanken hebben een unieke geschiedenis, omdat ze vervaardigd zijn uit wagondelen in het openbaar vervoer. Dit stijlvolle product is geliefd onder onze klanten. Dat komt vooral omdat dit type vensterbank een heel karakteristiek uiterlijk heeft.

Bestel uw wagondeel vensterbank in de webshop.

Oud eiken vensterbank (wagondeel)

3. Boomstam vensterbank op maat

Wilt u de natuur in huis halen? Dan is een boomstam vensterbank een keuze naar uw hart. Deze vensterbank heeft een speelse en robuuste uitstraling en voorziet uw woning van nieuw elan. Het fijne aan deze houten vensterbank, is dat die niet alleen bij klassieke inrichtingen, maar ook bij moderne interieurs past.

Bestel uw boomstam vensterbank in de webshop.

Boomstam vensterbank

4. Steigerhouten vensterbank op maat

Een houten vensterbank die vervaardigd is uit steigerhout dat jarenlang dienst heeft gedaan op de bouwplaats. Wie wil dat nu niet? Deze steigerhouten vensterbanken zijn zeer stevig en hebben een stijlvol uiterlijk. Ze passen goed bij industriële inrichtingen, maar doen het ook goed in andere interieurstijlen, zoals scandi en bohemian.

Bestel uw steigerhouten vensterbank in de webshop.

Steigerhouten vensterbank

5. Canadese vensterbank op maat

De Canadese vensterbank is gemaakt van grenenhout dat afkomstig is uit Canadese boerenschuren. Het zaagpatroon is nog zichtbaar in het hout, waardoor deze houten vensterbank een karakteristiek en opvallend uiterlijk heeft. De warme kleur van deze vensterbank geeft sfeer aan uw woning en springt echt in het oog.

Bestel uw Canadese vensterbank in de webshop.

Vensterbank - Canadees hout

Houten vensterbank op maat bestellen? Neem contact op

Is de door u gewenste maat niet beschikbaar in ons standaardassortiment? Neem dan gerust contact met ons op voor een maatwerkoplossing. We helpen u graag verder en staan voor u klaar met professioneel advies.

Behandelen

De transparante matte beschermende lak beschermd het hout tegen vocht en uv-straling. De lak veranderd niets aan de kleur van het hout, maar dient puur ter bescherming.

LET OP! De lak kan er voor zorgen dat de kleur van de vensterbank donkerder wordt. Daarbij kan behandelen i.c.m. borstelen een wat doffere uitstraling geven.

Behandelen

De transparante matte beschermende lak beschermd het hout tegen vocht en uv-straling. De lak veranderd niets aan de kleur van het hout, maar dient puur ter bescherming.

LET OP! De lak kan er voor zorgen dat de kleur van de
vensterbank donkerder/bruiner wordt.

Behandelen

De transparante matte beschermende lak beschermd het hout tegen vocht en uv-straling. De lak veranderd niets aan de kleur van het hout, maar dient puur ter bescherming.

Borstelen

Borstelen (ook wel verouderen) wil zeggen dat de houtstructuur meer open gaat staan, waardoor er een mooi diepte effect ontstaat in het hout. Het hout wordt hierdoor ruwer/robuuster.

LET OP! Hout is een natuurproduct, wat maakt dat borstelen niet altijd hetzelfde effect garandeert