Gemiddelde beoordeling:
5.0/5
Gebaseerd op 67 beoordelingen
5.0/5

Vensterbank met rand kopen?

Een vensterbank met rand wordt ook wel een overzetvensterbank genoemd en is bedoeld om over uw bestaande vensterbank heen te plaatsen. U hoeft de bestaande vensterbank daardoor niet eerst los te maken, maar kunt deze gewoon laten zitten. Op deze pagina ontdekt u ons ambachtelijke aanbod van eikenhouten vensterbanken met rand

Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen?

Heeft u een vraag over onze producten of over het bestellen? Neem contact met ons op!

Uit welke vensterbanken met rand kunt u kiezen?

Wilt u een vensterbank met rand aanschaffen? Dan kunt u kiezen uit verschillende stijlen en soorten vensterbanken. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een industriële vensterbank, maar ook voor een vensterbank die past bij een landelijke inrichting. Om te voorkomen dat u spijt krijgt van uw keuze, is het raadzaam om goed na te denken over welk type vensterbank bij uw stijl en interieur past.

In sommige gevallen betekent dit dat een MDF-vensterbank of stenen vensterbank een goede keuze is, in andere gevallen kunt u beter kiezen voor een stijlvolle vensterbank van eikenhout, boomstam, steigerhout of wagondelen.

De Vensterbanken Specialist levert ambachtelijke vensterbanken van hoogwaardig eikenhout. U heeft keuze uit de volgende producten:

 

1. Eikenhouten vensterbank

Een eikenhouten vensterbank met rand is dé keuze wanneer u hoogwaardige kwaliteit zoekt. Eikenhout heeft een warm karakter en oogt niet alleen luxueus, maar ook robuust. Het is een echte eye-catcher in uw woning en past bij elke interieurstijl. Dat geldt voor moderne interieurs, designinterieurs, tijdloze interieurs, industriële interieurs en landelijke inrichtingen. Bekijk de eiken vensterbanken in onze webshop en laat u inspireren.

Rustiek eiken vensterbank

2. Wagondeel vensterbank

Een ander type vensterbank met een bijzonder uiterlijk en een rijke historie, is de wagondeelvensterbank. Deze vensterbanken worden door ons gemaakt van hout dat jarenlang dienstdeed in het openbaar vervoer.

Wagondeel vensterbanken worden steeds populairder omdat ze garant staan voor een authentieke opvallende stijl waarmee u uw woning van extra karakter voorziet. Benieuwd geworden? Bekijk de wagondeel vensterbanken in ons assortiment.

Oud eiken vensterbank (wagondeel)

3. Boomstam vensterbank

Zoekt u een vensterbank met een robuuste uitstraling en een natuurlijk gevormde rand van boomstam? Dan is de boomstand vensterbank de beste keuze voor uw woning of bedrijfsruimte. Boomstam vensterbanken zijn speels van uiterlijk, maar tegelijkertijd staan ze goed in een chic interieur.

Met een boomstam vensterbank met rand geeft u uw huis een begeesterend karakter. Dit type vensterbank past ook erg goed bij strakke, minimalistische inrichtingen. Hiermee voorkomt u dat uw inrichting saai of klinisch wordt. Bekijk onze boomstam vensterbanken in de webshop.

boomstam vensterbank

4. Steigerhouten vensterbank

Enkele jaren geleden vond een sterke opkomst plaats in steigerhout. Tuinmeubelen en ook binnenmeubelen werden massaal in steigerhout op maat gemaakt. Deze trend is ook overgesprongen naar de vensterbankenmarkt. Steeds vaker vragen onze klanten om een vensterbank van steigerhout.

Wij maken daarbij gebruik van steigerhout dat ook echt in de bouw is gebruikt. Hierdoor is het hout verweerd en vol van karakter. Een geweldige keus voor wie van een robuuste inrichting houdt. Bekijk onze steigerhouten vensterbanken in het assortiment.

Steigerhouten vensterbank

5. Canadese vensterbank

Wilt u het boerenleven in huis halen? Dan is onze Canadese vensterbank een keuze naar uw hart. Deze vensterbank is vervaardigd uit Canadees grenenhout dat eeuwenlang dienst deed in boerenschuren. De originele zaagpatronen zijn vaak nog zichtbaar. Een sfeervolle keuze dus en ook nog eens hout met een warme uitstraling.

Bekijk onze Canadese vensterbanken in de webshop.

Vensterbank - Canadees hout

Kies zelf de maten van uw vensterbank met rand

Om een overzet vensterbank eenvoudig te monteren, is het belangrijk dat deze exact op maat wordt gemaakt. U kunt in onze webshop eenvoudig aangeven welke maten u wenst. Dat kan tijdens het bestelproces.

De vensterbank wordt dan vervolgens persoonlijk door ons bij u afgeleverd. U kunt deze vensterbank eenvoudig met wat kit over uw huidige vensterbank monteren. Door de kit enige tijd te laten drogen, is de vensterbank in een mum van tijd gebruiksklaar.

U kunt onder meer kiezen uit vensterbanken van 20 cm diep, 25 cm diep of 40 cm diep. Ook andere dieptes behoren tot de mogelijkheden, daarover kunt u met ons in gesprek gaan. Qua lengte kunt u uiteraard helemaal zelf kiezen wat u wenst.

Wat is een vensterbank met rand?

Een vensterbank met rand is bedoeld om over uw oude vensterbank heen te plaatsen. Dankzij de rand van zo’n vensterbank voorkomt u dat de oude vensterbank zichtbaar is. Tegelijkertijd hoeft u deze vensterbank niet te vervangen, wat geld, tijd en expertise scheelt. In de volksmond wordt een vensterbank met rand ook wel een overzetvensterbank genoemd.

Het plaatsen van een vensterbank met rand is gelukkig heel eenvoudig. U heeft hier enkel wat speciale montagekit voor nodig. Deze kit kunt u vinden in de bouwmarkt om de hoek. We adviseren u graag over de kit die hier het beste bij past. Doordat we uw vensterbank met rand op maat aanleveren, hoeft u deze enkel vast te kitten en kunt u daarna genieten van uw nieuwe vensterbank.

 

Vensterbank met rand: 4 redenen om hiervoor te kiezen

Mensen kiezen om uiteenlopende redenen voor het bestellen van een vensterbank met rand. Ook u heeft hier vast een goede reden voor. De meest voorkomende redenen die wij van klanten horen, vindt u in het overzicht hieronder.

➡️ De huidige vensterbank is verouderd, verkleurd of beschadigd, waardoor een overzet vensterbank een goede vervanging is.

➡️ De huidige vensterbank ziet er nog prima uit, maar past niet meer bij uw woonwensen. Dit komt bijvoorbeeld voor wanneer u een nieuwe inrichting heeft gekocht in een geheel andere stijl dan de vensterbank. Er kan bijvoorbeeld behoefte zijn aan een dunne vensterbank of juist een robuuster product.

➡️ Een vensterbank met rand is heel simpel te monteren en kost u amper tijd. U hoeft de oude vensterbank niet eerst weg te halen. Dit is vooral handig wanneer uw huidige vensterbank uit tegels bestaat. Deze zijn vaak zeer lastig te demonteren, waardoor een vensterbank met rand een betere optie is.

➡️ De huidige vensterbank mag niet zomaar verwijderd worden, omdat deze eigendom is van een woningbouwvereniging of een particuliere verhuurder. Het plaatsen van een overzetvensterbank is in zo’n geval een veilige keuze. Deze kan later immers weer verwijderd worden. Los van wat kitresten, laat dit doorgaans geen schade na, al is dat wel afhankelijk van het type vensterbank dat u op dit moment heeft.

 

Kiest u voor De Vensterbanken Specialist? Dan kiest u voor een lage prijs, gratis verzending vanaf 100 euro, persoonlijke aflevering bij u op locatie én ambachtelijk maatwerk vanuit onze werkplaats in Goudswaard.

Behandelen

De transparante matte beschermende lak beschermd het hout tegen vocht en uv-straling. De lak veranderd niets aan de kleur van het hout, maar dient puur ter bescherming.

LET OP! De lak kan er voor zorgen dat de kleur van de vensterbank donkerder wordt. Daarbij kan behandelen i.c.m. borstelen een wat doffere uitstraling geven.

Behandelen

De transparante matte beschermende lak beschermd het hout tegen vocht en uv-straling. De lak veranderd niets aan de kleur van het hout, maar dient puur ter bescherming.

LET OP! De lak kan er voor zorgen dat de kleur van de
vensterbank donkerder/bruiner wordt.

Behandelen

De transparante matte beschermende lak beschermd het hout tegen vocht en uv-straling. De lak veranderd niets aan de kleur van het hout, maar dient puur ter bescherming.

Borstelen

Borstelen (ook wel verouderen) wil zeggen dat de houtstructuur meer open gaat staan, waardoor er een mooi diepte effect ontstaat in het hout. Het hout wordt hierdoor ruwer/robuuster.

LET OP! Hout is een natuurproduct, wat maakt dat borstelen niet altijd hetzelfde effect garandeert