Gemiddelde beoordeling:
5.0/5
Gebaseerd op 67 beoordelingen
5.0/5

Renovatie vensterbank in 5 simpele stappen

Wilt u uw vensterbank renoveren en bent u benieuwd hoe u dit het beste kunt aanpakken? Dan vindt u hieronder een eenvoudig stappenplan van A tot Z. We leggen u uit hoe u een nieuwe overzetvensterbank over uw huidige vensterbank plaats. Dit zorgt voor een resultaat dat net zo mooi is als wanneer u de vensterbank vervangt.

Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen?

Heeft u een vraag over onze producten of over het bestellen? Neem contact met ons op!

Vensterbank renoveren: hoe pakt u dat aan?

Beschikt op dit moment over een stenen vensterbank? Of wellicht over een houten vensterbank die u niet meer mooi vindt? Dan lijkt het een heel gedoe om deze te renoveren. Gelukkig valt dit in de praktijk erg mee. Door een overzet vensterbank een te schaffen en deze over uw huidige vensterbank te bevestigen, bent u namelijk al in een paar minuten klaar.

Vensterbank renovatie in 5 stappen

Hieronder ontdek u hoe u in 5 eenvoudige stappen uw vensterbank renoveert. U heeft hier geen technische kennis voor nodig en hoeft ook geen specialist in te schakelen. Een vensterbank renoveren kunt u gewoon zelf. Voor alle stappen kunt u bij ons terecht voor advies. Dat geldt ook voor het aanvragen van maatwerk vensterbanken en het bestellen van kit voor de bevestiging en afwerking.

Meteen contact opnemen? Dan kunt u ons bereiken via WhatsApp of via mail.

 

Stap 1. Schaf een overzet vensterbank aan

Veel mensen maken de fout om een reguliere vensterbank aan te schaffen en deze over hun bestaande vensterbank te bevestigen. Hierdoor blijft de oude vensterbank zichtbaar en dat ziet er erg rommelig uit. Het is daarom verstandig om geen reguliere vensterbank te kopen, maar een overzet vensterbank. Dit is een vensterbank met een rand, waardoor de oude vensterbank niet langer zichtbaar is. U kunt ons eenvoudig via WhatsApp of mail een maatwerkverzoek toesturen of om advies vragen.

 

Stap 2. Kies een vensterbank die bij u past

Wist u dat een vensterbank niet alleen praktisch is, maar ook een waardevolle bijdrage kan leveren aan de sfeer van uw woning? Een mooie, hoogwaardige vensterbank vergroot uw woonplezier en voorziet uw inrichting van nieuw elan. Bij De Vensterbanken Specialist vindt u hoogwaardige eikenhouten vensterbank tegen een eerlijke prijs.

U kunt kiezen uit diverse soorten vensterbanken en die zijn alle in maatwerk leverbaar. In onze webshop vindt u onder andere eiken vensterbanken, steigerhouten vensterbanken, boomstam vensterbanken en wagondeel vensterbanken.

 

Stap 3. Bestel pas nadat u de juiste maat weet

Bij de renovatie van uw vensterbank, is het belangrijk om de goede maat op te meten. Hierdoor weet u zeker dat de overzet vensterbank die u bestelt, precies onder uw venster past. Wij raden aan om de afmetingen af te tekenen op het paneel. Let daarbij niet alleen op de breedte, maar ook op de hoogte en de diepte.

U kunt hiervoor een meetlint, profielmal of meetstok gebruiken. Wanneer u gebruik maakt van een profielmal, raden we u aan om deze tegen het kozijn aan te duwen en dan pas de maat op te nemen.

Vindt u het lastig om de juiste maat op te meten? Vraag ons dan vrijblijvend om hulp. We denken graag met u mee, ook als u op zoek bent naar een extra lange vensterbank of een dunne vensterbank voor uw vensterbank renovatie.

 

Stap 4. Plaats de overzet vensterbank over de oude vensterbank

Heeft u uw maatwerk overzet vensterbank besteld en is deze binnen? Dan bent u gereed om deze te bevestigen. Bij een vensterbankrenovatie waarbij u gebruik maakt van een overzet vensterbank, raden wij altijd aan om kit te gebruiken. U kunt deze kit gewoon bij ons bestellen.

Breng een ruime hoeveelheid kit aan op uw huidige vensterbank en leg de nieuwe overzet vensterbank daaroverheen. Druk deze vervolgens enige tijd aan, zodat de kit kans krijgt zich te hechten. Wanneer uw nieuwe overzet vensterbank eenmaal vast zit, is de oude vensterbank niet langer zichtbaar. U kunt de kitranden die achterblijven eenvoudig met een doekje weghalen.

 

Stap 5. Geef de kit de kans om goed te drogen

Kit staat erom bekend dat het snel droogt, maar we raden wel aan hier een aantal uren de tijd voor te nemen. Na een paar uren is de kit volledig droog en zit de overzet vensterbank stevig over de oude vensterbank heen bevestigd. U heeft nu uw vensterbank gerenoveerd en kunt genieten van uw nieuwe eikenhouten materiaal.

Wilt u meer weten over de renovatie van uw vensterbank? Lees dan ook onze pagina over de overzet vensterbank.

Behandelen

De transparante matte beschermende lak beschermd het hout tegen vocht en uv-straling. De lak veranderd niets aan de kleur van het hout, maar dient puur ter bescherming.

LET OP! De lak kan er voor zorgen dat de kleur van de vensterbank donkerder wordt. Daarbij kan behandelen i.c.m. borstelen een wat doffere uitstraling geven.

Behandelen

De transparante matte beschermende lak beschermd het hout tegen vocht en uv-straling. De lak veranderd niets aan de kleur van het hout, maar dient puur ter bescherming.

LET OP! De lak kan er voor zorgen dat de kleur van de
vensterbank donkerder/bruiner wordt.

Behandelen

De transparante matte beschermende lak beschermd het hout tegen vocht en uv-straling. De lak veranderd niets aan de kleur van het hout, maar dient puur ter bescherming.

Borstelen

Borstelen (ook wel verouderen) wil zeggen dat de houtstructuur meer open gaat staan, waardoor er een mooi diepte effect ontstaat in het hout. Het hout wordt hierdoor ruwer/robuuster.

LET OP! Hout is een natuurproduct, wat maakt dat borstelen niet altijd hetzelfde effect garandeert