Gemiddelde beoordeling:
5.0/5
Gebaseerd op 67 beoordelingen
5.0/5

Houten planken aan de wand nodig? Ontdek ons aanbod

Bent op zoek naar houten planken aan de wand? Dan biedt De Vensterbanken Specialist maatwerk eikenhouten planken voor thuis of op kantoor. Op deze pagina ontdekt u meer over de mogelijkheden.

Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen?

Heeft u een vraag over onze producten of over het bestellen? Neem contact met ons op!

Houten planken aan de wand: wij leveren maatwerk

Eiken planken aan de wand zijn niet alleen functioneel, ze geven uw woning ook warmte en sfeer. U kunt planken aan de wand gebruiken als boekenplank of decoratieplank, maar ook als onderdeel van uw tv-meubel of als opbergplank voor in uw badkamer of toilet.

Vanuit onze ambachtelijke werkplaats in Goudswaard maken wij uw wandplanken volledig voor u op maat. We maken gebruik van hoogwaardig hout en leveren uw bestelling al vanaf 100 euro gratis en persoonlijk bij u aan huis. Dat doen door heel Nederland én Vlaanderen (m.u.v. de Waddeneilanden).

Bent u benieuwd naar ons aanbod maatwerk wandplanken inclusief ophangsysteem? Dan vindt u op deze pagina alle informatie die u nodig hebt om de juiste keuze te maken.

1. Rustiek eiken planken voor aan de muur

Wilt u wandplanken bestellen met een warme, luxueuze uitstraling? Dan is rustiek eiken de beste keuze. Eiken planken aan de muur zorgen voor sfeer en geven uw inrichting een natuurlijk en landelijk karakter.

 

Voordeel 1. Geschikt voor alle inrichtingen

Wanneer u voor rustiek eiken wandplanken voor aan de muur kiest, hoeft u geen rekening te houden met het type inrichting dat u hebt. Eiken wandplanken passen namelijk elk interieur, ongeacht de stijl die u heeft. Dit geldt onder meer voor interieurs die landelijk, modern, industrieel of bohemian zijn.

 

Voordeel 2. Haal de natuur naar uw woonkamer

Onze eikenhouten planken zijn voor 100% een natuurproduct. We maken gebruik van hoogwaardig hout dat in onze werkplaats vervaardigd wordt. Het hout wordt voor levering door ons behandeld en verzorgd, zodat het extra lang meegaat. U maakt hierdoor een duurzame, natuurlijke keuze waarmee u ook binnenshuis in contact komt met de natuur.

 

Voordeel 3. Makkelijk te reinigen

Een groot voordeel van eikenhout is dat het zeer eenvoudig te reinigen is. Een droge of vochtige doek is vaak al genoeg om stof en vuil te verwijderen. Wij raden u niettemin af om koffie, thee of wijn op een plankje te zetten tijdens het drinken. Hierdoor kunnen er namelijk kringen ontstaan.

 

Bekijk onze eiken wandplanken >

 

2. Boomstam planken van rustiek eiken

Zoekt u een eiken wandplank met wat meer karakter? Dan zijn boomstam planken aan de wand de perfecte oplossing. Onze boomstam wandplanken bevatten een glooiende boomstamrand, waardoor deze heel speels en robuust ogen. U creëert hiermee een woning met durf en dynamiek.

 

Voordeel 1. Haal de natuur in huis

Met een boomstam plank aan de muur is de natuur dichterbij dan ooit. Niet alleen dankzij de glooiende boomstamrand, maar ook omdat het hout knoesten en nerven bevat waarin je de boom zelf nog terug kunt zien. U voorziet uw woning hierdoor van een warme, authentieke sfeer.

 

Voordeel 2. Geschikt voor elke inrichting

Boomstam vensterbanken passen bij vrijwel elke inrichting. Wanneer u over een strakke, moderne inrichting beschikt, zorgen ze voor speelsheid en afwisseling. Wanneer u over een landelijke inrichting beschikt, sluiten ze perfect aan bij de uitstraling van uw woning. Beschikt u over een bohemian of scandi interieur? Dan complementeren deze wandplanken de stijl die u voor ogen heeft.

 

Voordeel 3. Een toevoeging aan elke kamer

U kunt onze eiken boomstam wandplanken in elke kamer van uw woning gebruiken. Veel van onze klanten bestellen wandplanken voor rondom het tv-meubel, anderen kiezen voor wandplanken als boekenplank of als kruidenplankje in de keuken. Ook in de badkamer en het toilet worden boomstam planken veel gebruikt. Zo vormen deze een mooie toevoeging op de ingebouwde stortbak van uw toilet.

 

Bekijk onze boomstam wandplanken >

 

3. Wagondeel wandplanken voor aan de muur

Wagondeel planken aan de wand zijn niet voor iedereen weggelegd. Wagondeelhout is namelijk een echte blikvanger en springt meteen in het oog wanneer u de kamer binnen komt. Dankzij deze houtsoort geeft u uw woning nieuw elan en beschikt u ook nog eens over houten planken met een bijzondere historie.

 

Voordeel 1. Een echte blikvanger

Wagondeel planken voor aan de muur ogen robuust en bevatten knoesten en scheuren die het hout een uniek karakter meegeven. De wandplanken hebben een donkere kleur en passen daardoor goed bij een klassieke of industriële inrichting.

 

Voordeel 2. Bijzondere geschiedenis

Onze wagondeel planken zijn gemaakt uit hout van oude wagondelen. Ze zijn jarenlang gebruikt in treinwagons en bevatten daardoor gebruikssporen die het hout van een geweldig karakter voorzien. Een duurzame en stijlvolle keuze dus. En ook nog eens een bijzondere geschiedenis waar u de gasten in woning over kunt vertellen.

 

Voordeel 3. Veel maatwerkopties

Het op maat maken van wagondeelhout is niet eenvoudig. Het vergt veel precisie en vakmanschap. In ons familiebedrijf beschikken we over jarenlange ambachtelijke kennis en maken we gebruik van professionele houtbewerkingsmachines. Welke vorm van maatwerk u ook wenst, we voeren het met vakkennis voor u uit. Heeft u vragen over maatwerk? Dan kunt u ons bereiken via de contactpagina of het formulier onderaan deze pagina.

 

Bekijk onze wagondeel wandplanken >

Behandelen

De transparante matte beschermende lak beschermd het hout tegen vocht en uv-straling. De lak veranderd niets aan de kleur van het hout, maar dient puur ter bescherming.

LET OP! De lak kan er voor zorgen dat de kleur van de vensterbank donkerder wordt. Daarbij kan behandelen i.c.m. borstelen een wat doffere uitstraling geven.

Behandelen

De transparante matte beschermende lak beschermd het hout tegen vocht en uv-straling. De lak veranderd niets aan de kleur van het hout, maar dient puur ter bescherming.

LET OP! De lak kan er voor zorgen dat de kleur van de
vensterbank donkerder/bruiner wordt.

Behandelen

De transparante matte beschermende lak beschermd het hout tegen vocht en uv-straling. De lak veranderd niets aan de kleur van het hout, maar dient puur ter bescherming.

Borstelen

Borstelen (ook wel verouderen) wil zeggen dat de houtstructuur meer open gaat staan, waardoor er een mooi diepte effect ontstaat in het hout. Het hout wordt hierdoor ruwer/robuuster.

LET OP! Hout is een natuurproduct, wat maakt dat borstelen niet altijd hetzelfde effect garandeert