Gemiddelde beoordeling:
5.0/5
Gebaseerd op 67 beoordelingen
5.0/5

Eiken tafelblad op maat: keuze uit 5 soorten

Wilt u een eiken tafelblad op maat laten maken? Dan staat Van den Bijlen Meubelmakerij (het moederbedrijf van De Vensterbanken Specialist) voor u klaar met ambachtelijk maatwerk. Ontdek hier meer over de mogelijkheden. 🪵🪚

 

 

 

Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen?

Heeft u een vraag over onze producten of over het bestellen? Neem contact met ons op!

Waarom kiezen voor een houten tafelblad op maat?

De laatste jaren neemt de vraag naar maatwerk meubels structureel toe. En dat is niet zonder reden. De tijd van eindeloze consumptie is voorbij en consumenten kiezen steeds vaker voor duurzame meubels waar ze een leven lang van kunnen genieten.

Een goed voorbeeld daarvan zijn eiken tafelbladen op maat. Steeds meer mensen kiezen voor een houten tafel of bureau dat op maat wordt vervaardigd. Dit is qua aankoop duurder dan een tafel van Ikea of Karwei, maar biedt voordelen die hier ruimschoots tegen opwegen:

➡️ Het meubel levert u een uniek en onderscheidend interieur op

➡️ Het meubel gaat een leven lang mee, waardoor u veel goedkoper uit bent

➡️ Het meubel kan precies worden aangepast aan uw interieurstijl

In onze werkplaats werken we uitsluitend met hoogwaardige houtsoorten. Wanneer u kiest voor een houten tafelblad op maat beschikt u over een houtsoort met een warm en luxueus karakter. Eikenhout is eenvoudig te verzorgen en is ook nog eens zeer duurzaam. Zelfs na vele jaren ziet de tafel er nog als nieuw uit.

Deze 5 maatwerk tafelbladen kunt u kiezen

U kunt kiezen uit vijf verschillende tafelbladen.

1. Recht tafelblad op maat

Het rechte tafelblad van eikenhout is opgedikt en heeft een zichtdikte van ongeveer 60 mm. De tafel is leverbaar van 1600 mm tot en met 3000 mm. De hoeken zijn afgerond en de tafel is voorzien van een stalen profiel aan de onderkant.

2. Boomstam tafelblad op maat

Een tafelblad met een boomstamrand voorziet uw woning van een robuuste, chique maar ook speelse flair. De tafel wordt geleverd met een stalen profiel aan de onderkant. De noesten en scheuren geven de tafel een natuurlijke uitstraling.

3. Klooster tafelblad op maat

Het klooster tafelblad heeft een dikte van ongeveer 45 millimeter en is leverbaar in een lengte van 1900 tot 3000 mm. Het tafelblad is optisch verouderd, bevat droge scheuren en noesten en heeft handgemaakte, geborstelde lamellen.

4. Rond tafelblad op maat

Een rond tafelblad is een vorm die steeds populairder is onder consumenten. Dit heeft te maken met de vriendelijke ronde vorm en met de ruimtebesparing. De dikte van het tafelblad is 45 mm en de tafel is leverbaar in een diameter van 1200 of 1400 mm.

5. Ovaal tafelblad op maat

Een ovaal tafelblad heeft een prachtige licht ovalen vorm. De uiteindes van de tafel zijn 10 cm smaller dan het middenstuk en het tafelblad heeft een dikte van 36 mm. Lengtes van 1800 tot en met 3000 mm zijn mogelijk.

Ontdek de mogelijkheden >

Behandelen

De transparante matte beschermende lak beschermd het hout tegen vocht en uv-straling. De lak veranderd niets aan de kleur van het hout, maar dient puur ter bescherming.

LET OP! De lak kan er voor zorgen dat de kleur van de vensterbank donkerder wordt. Daarbij kan behandelen i.c.m. borstelen een wat doffere uitstraling geven.

Behandelen

De transparante matte beschermende lak beschermd het hout tegen vocht en uv-straling. De lak veranderd niets aan de kleur van het hout, maar dient puur ter bescherming.

LET OP! De lak kan er voor zorgen dat de kleur van de
vensterbank donkerder/bruiner wordt.

Behandelen

De transparante matte beschermende lak beschermd het hout tegen vocht en uv-straling. De lak veranderd niets aan de kleur van het hout, maar dient puur ter bescherming.

Borstelen

Borstelen (ook wel verouderen) wil zeggen dat de houtstructuur meer open gaat staan, waardoor er een mooi diepte effect ontstaat in het hout. Het hout wordt hierdoor ruwer/robuuster.

LET OP! Hout is een natuurproduct, wat maakt dat borstelen niet altijd hetzelfde effect garandeert